If you need a more accessible version of this website, click this button on the right. Switch to Accessible Site

WARNING

You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

Close [x]

moderne media

Het Huisdieren Zorg Plan

Wat is het Huisdieren Zorg Plan?

Het Huisdieren Zorg Plan (HPZ) is een manier om bepaalde kosten voor uw huisdier gespreid te betalen. U weet dat het houden van een huisdier met bepaalde kosten gepaard gaan bij de dierenarts. Een aantal van deze kosten zijn preventief, zoals een vaccinatie, de vlooienmiddelen. Andere kosten zijn niet echt preventief, zoals de ontworming, maar worden door verzekeringen niet vergoed. Daarnaast zijn er de consult kosten. Het huisdieren Zorg Plan zoals u dat in onze praktijk kan afsluiten dekt ook deze kosten tot in totaal 12 dierenarts bezoekjes per jaar. (Eén vaccinatie, één standaard controle consult na een half jaar en daarnaast nog 10 consulten voor uw zieke dier.) Daardoor is het voor u mogelijk om bij allerlei grote en kleine problemen, waarbij u misschien niet geheel zeker weet of u daarmee wel naar de dierenarts moest, uw dier gewoon door ons te laten controleren. Zodoende kunt u zeker zijn dat u bij ons terecht kunt wanneer u dat zou willen ondanks de grote van uw portemonnee die maand.

Wat krijg ik allemaal via dat Huisdieren Zorg Plan?

Wat zijn de voordelen van het Huisdieren Zorg Plan?

Waarom biedt mijn praktijk dit aan mij aan?

Wat is het verschil tussen het Huisdieren Zorg Plan en mijn dierkosten verzekering?

Huisdieren Zorg Plan vergoed volledig de preventieve zorg. Preventieve zorg zit bijna in geen enkel verzekeringspakket of alleen bij de duurste opties en dan vaak maar voor een zeer beperkt totaal bedrag, bv maximaal 50 euro. Terwijl preventieve zorg voor een kat al gauw tot 235 euro kan oplopen en voor een grote hond wel tot 360 euro. 

Een verzekering betaalt daarentegen vaak weer 79 % van de ziektekosten van uw dier, de zogenaamde curatieve zorg. Terwijl het huisdieren zorg plan u wel een gratis consult geeft (tot 10 consulten per jaar) maar maar 10 % korting geeft op bloedonderzoeken, röntgenfoto's, operaties, etc.

Het zijn dus twee totaal verschillende dingen die naast elkaar kunnen bestaan. En waarmee u samen gevoegd uw huisdier op en top heeft verzorgd van goede preventieve en curatieve zorg.

Kan ik er ook weer mee stoppen?

Van wie is het Huisdieren Zorg Plan?

Wie betaald het Huisdieren Zorg Plan?