If you need a more accessible version of this website, click this button on the right. Switch to Accessible Site

WARNING

You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

Close [x]

moderne media

Het Huisdieren Zorg Plan

Wat is het Huisdieren Zorg Plan?

Het Huisdieren Zorg Plan (HPZ) is een manier om bepaalde kosten voor uw huisdier gespreid te betalen. U weet dat het houden van een huisdier met bepaalde kosten gepaard gaan bij de dierenarts. Een aantal van deze kosten zijn preventief, zoals een vaccinatie, de vlooienmiddelen. Andere kosten zijn niet echt preventief, zoals de ontworming, maar worden door verzekeringen niet vergoed. Daarnaast zijn er de consult kosten. Het huisdieren Zorg Plan zoals u dat in onze praktijk kan afsluiten dekt ook deze kosten tot in totaal 12 dierenarts bezoekjes per jaar. (Eén vaccinatie, één standaard controle consult na een half jaar en daarnaast nog 10 consulten voor uw zieke dier.) Daardoor is het voor u mogelijk om bij allerlei grote en kleine problemen, waarbij u misschien niet geheel zeker weet of u daarmee wel naar de dierenarts moest, uw dier gewoon door ons te laten controleren. Zodoende kunt u zeker zijn dat u bij ons terecht kunt wanneer u dat zou willen ondanks de grote van uw portemonnee die maand.

Wat krijg ik allemaal via dat Huisdieren Zorg Plan?

Wat zijn de voordelen van het Huisdieren Zorg Plan?

Waarom biedt mijn praktijk dit aan mij aan?

Wat is het verschil tussen het Huisdieren Zorg Plan en mijn dierkosten verzekering?

Kan ik er ook weer mee stoppen?

Van wie is het Huisdieren Zorg Plan?

Het huisdieren Zorg plan is over komen waaien vanuit Engeland. Daar hebben 6 praktijken dit plan ontwikkeld nadat een eerder Amerikaanse plan in Engeland niet zo goed liep. Deze engelse praktijken hebben toen de goede punten overgenomen en de boel sterk vereenvoudigd. Zo maakt het niet meer uit of uw dit plan wilt aangaan met een 6 maanden oude kat of een 16 jaar oude kat. 

Uit deze 6 praktijken is de PCP groep ontstaan. wat staat voor Pet Care Plan. Zij hebben dit plan nu geïntroduceerd in Nederland. 

Wie betaald het Huisdieren Zorg Plan?

De kosten voor het huisdieren Zorg plan worden gedekt door een klein gedeelte van uw maandbedrag. Het overgrote deel van uw maand bedrag wordt dus uitbetaald aan onze praktijk en wij geven u daarvoor weer de preventieve zorg aan uw huisdier. 

Het moederbedrijf PCP leeft dus van dat hele kleine percentage wat zij achterhouden. Voor u zitten er dus geen extra kosten aan vast.