Ons Team

Bij onze praktijk werken 4 dierenartsen, 3 revalidatie practicussen, een manueel therapeut en 9 assistenten. Ook hebben we 2 trimsters en krijgt het team hulp van de praktijkmanager.

teamfoto

Dierenartsen

Onze dierenartsen hebben veel ervaring en volgen regelmatig nascholing en extra opleidingen om u nog betere diensten te kunnen aanbieden. Elke dierenarts bij Sterkliniek dierenartsen volgt minimaal 5 voltijdsdagen met nascholing. hierin zijn wij uniek in Nederland. Er is jammer genoeg nog steeds geen kwaliteitsorgaan welke minimale nascholing van 2 dagen per jaar kan opleggen aan dierenartsen. Veel dierenartsen in Nederland volgen geen nascholing omdat dit geld kost. Dat uw dier en u er meer profijt van heeft door sneller en met minder kosten beter te kunnen worden telt voor hun blijkbaar niet voldoende mee. Maar voor de volgende dierenartsen inde ieder geval wel ze stellen zichzelf graag aan u voor.

Yolanda Elbertse, dierenarts en kandidaat Europees revalidatie en sport specialist

Yolanda Elbertse is al 26 jaar dierenarts en heeft dus een schat aan ervaring. Zij gelooft enorm in dat je jezelf moet blijven ontwikkelen, o.a. door nascholingen te volgen. De eerste plm 15 jaar heeft zij zich met name op de interne geneeskunde en huidklachten toegelegd. Honden of katten die braken, diarree, afvallen, hoesten, niezen of vermoeid zijn hebben meestal geen geheimen voor haar. Na plm 15 jaar is zij zich meer gaan verdiepen in de chirurgie. Naast de weke delen chirurgie voert zij sinds 2007 kijkoperaties uit, ook wel laparoscopie genoemd (Ze heeft ruim 4500 laparoscopieën uitgevoerd). Sinds 2008 voert zij ook de orthopedische operaties voor de praktijk uit. Botbreuken of bijvoorbeeld knieproblemen kunnen op deze manier, bijna altijd, binnen onze kliniek behandeld worden. Omdat orthopedische patiënten niet alleen met een operatie of bijvoorbeeld een pijnstiller behandeld kunnen worden heeft zij zich 2014 toegelegd op de revalidatie. Daarmee was zij de eerste gecertificeerde revalidatie dierenarts in Nederland en heeft zij het “Revalidatie en Pijncentrum voor Dieren” opgericht. Mensen van heel Nederland komen nu naar haar toe om te kijken wat zij voor hun hond of kat kan betekenen. Zo heeft zij op wereld niveau de eerste, volledig, aan de achterpoten verlamde hond met behulp van stamcellen weer aan het lopen gekregen. Ook zijn er vele honden en katten die eerder grondig onderzocht waren door bijvoorbeeld meerdere dierenartsen en zelfs orthopedische of neurologische specialisten door haar wel gediagnostiseerd en aan hun klachten geholpen. Dit omdat het probleem waarmee de hond of kat kampte in het revalidatie vlak lag.Door deze combinatie van kennis van de interne geneeskunde, orthopedie en revalidatie is zij een echte “Topper in de Diergeneeskunde”.
Yolanda Elbertse

Sonja Weerdenburg, dierenarts

Ik ben Sonja Weerdenburg, dierenarts met Schiedamse roots. Na mijn studie in België (Gent) en veterinaire avonturen in het noorden van ons land (Groningen), Azië (Lao zoo, Ban Keun) en Oostenrijk (Abteilung für Vögel und Reptilien, Wenen) ben ik weer teruggekeerd naar de Randstad. Naast het behandelen van de regulaire huisdieren help ik ook graag uw vogel of reptiel.

In mijn vrije tijd dans ik graag en ben ik geregeld te vinden in de dierentuin (Blijdorp abbo!). Daarnaast maak ik graag uitstapjes door Nederland en af en toe geniet ik van het Bourgondische Gent.

Sonja Weerdenburg

Nowelle van der Guchten, dierenarts

Nowell wist als klein meisje al dat ze later dierenarts wilde worden en dat uitte zich, tot groot ongenoegen van haar moeder, in het ontfermen over gewonde rupsen, slakken, wormen en vogeltjes die ze buiten in de tuin of in het park vond en mee naar huis nam. Toen ze wat ouder werd, kreeg ze konijnen, die haar liefde voor dieren en de droom om dierenarts te worden alleen maar groter maakte. In 2018 werd haar droom werkelijkheid en mocht ze zichzelf eindelijk echt dierenarts noemen. Sinds juli 2018 is ze werkzaam bij Sterkliniek Spijkenisse waar ze op maandag, dinsdag en vrijdag voor alle dieren klaarstaat. Haar interesses liggen met name bij chirurgie en dermatologie en ze is van plan zich hier steeds meer in te specialiseren.In haar vrije tijd houdt ze van de natuur, lekker eten, reizen en knuffelen met haar twee konijnen Jip & Puk.
Nowelle van der Guchten

 

Amy Koning, dierenarts

Amy wist al vroeg dat ze dierenarts wilde worden. In 2018 werd haar droom werkelijkheid en mocht ze zichzelf eindelijk echt dierenarts noemen. Sinds januari 2019 is ze werkzaam bij Sterkliniek Rotterdam en Spijkenisse waar ze op maandag, dinsdag en vrijdag voor alle dieren klaarstaat. Haar interesses liggen met name bij tandheelkunde en ze is van plan zich hier steeds meer in te specialiseren.In haar vrije tijd houdt ze van de natuur, lekker eten, reizen.
Amy Koning

Peter Hundepool, CCRP, revalidatie practicus en Manueel therapeut en paraveterinair

Peter is een gediplomeerd revalidatie practicus voor honden en katten. Hij heeft meerdere opleidingen gevolgd in Amerika waarvan CCRP (Certified Canine Rehab Practitioner) er een van is. Heeft zijn internships bij de faculteit diergeneeskunde en revalidatie in Tennessee en in op de faculteit diergeneeskunde en revalidatie in Oslo gedaan.
Daarnaast heeft hij de opleiding tot Manueel therapeut in Amerika gedaan voor het rechtzetten en losmaken van wervels en gewrichten. Ook voor dry needling en medical taping heeft hij zijn opleiding daar volbracht.

Hij zorgt ervoor dat bij de andere dierenartsen en revalidatie practicussen de patiënten meestal gelijk aan rug en nek problemen geholpen kunnen worden. Daarnaast heeft hij de dag tot dag behandeling van de revalidatie patiënten onder zijn hoede samen met Marjolein en het assistenen revalidatie team.

Hij helpt Yolanda Elbertse ook mee met onderzoek naar nieuwe technieken of behandel mogelijkheden.

Peter Hundepool

Marjolein Adriaensens, CCRP, revalidatie practicus en paraveterinair

Marjolein is net als Yolanda en Peter gediplomeerd revalidatie practicus en heeft haar diploma behaald vanuit Amerika. Ze heeft in België een eigen praktijk geopend in de revalidatie, daar behandelde ze honden met allerlei problemen, van sporthonden met blessures tot hernia patiënten. Ook honden met overgewicht hebben hun streefgewicht behaald dankzij haar aangepaste oefeningen en voedingsadvies.

Nu ze in ons Sterkliniek team zit, zal ze zich inzetten voor de patiënten die een hele dag komen revalideren, honden en katten met overgewicht alsook de oudere honden die heerlijk kunnen genieten van een ontspanningsmassage. Je kan bij haar ook terecht met sporthonden en dieren met peesblessures.

Voor al uw vragen rond revalidatie, voeding en massages kunt u voor een goed advies bij Marjolein terecht.

 

Marjolein Adriaensens

Tamara Groenendijk, vaste paraveterinair (assistente) Hoogvliet (RT)

Al van jongs af aan is Tamara gek van dieren. Na een opleiding tot directiesecretaresse kwam ze ook al snel tot de conclusie dit maakt mij niet gelukkig. De beslissing tot de opleiding dierenartsassistente was dan ook snel gemaakt. En in 2007 is ze afgestudeerd als paraveterinair dierenartsassistente. Al sinds 2007 is zij werkzaam bij ons in de kliniek in Hoogvliet. In al die jaren heeft zij een hoop geleerd en ervaringen opgedaan op allerlei verschillende vakgebieden en zij is dan ook ondertussen een duizendpoot geworden. Van baliewerk tot het assisteren bij operaties en het maken van röntgenfoto’s. U kunt bij haar dus ook echt voor allerlei vragen terecht!

Haar vrije tijd besteed ze vooral aan haar jonge gezin van 2 dochtertjes en ze geniet van yoga en een goed glas wijn

Tamara Groenendijk

Sharmila Algoe, vaste paraveterinair (assistente)

Spijkenisse en Hoogvliet (RT)

Na 10 jaar als secretaresse te hebben gewerkt bij grotere firma’s in de europoort en botlek besloot ik dat mijn hart toch echt meer bij de dieren lag dan in het zakenleven en ben ik mij op latere leeftijd om gaan scholen tot paraveterinair. Sinds augustus 2010 ben ik werkzaam op beide fillialen. Op de praktijk in Hoogvliet ben ik verantwoordelijk voor het begeleiden van de stagaires, en achter de schermen ben ik vaak bezig met de revalidatie van honden na orthopedische operaties. Voor de schermen zult u mijvaak treffen in gezelschap van mijn honden, Mambo (chinese naakthond) en Noortje Dartel (schapendoes). Thuis heb ik ook nog een kat, Joshua (oosterse korthaar) en een paard Ceaden (tinker). Daarnaast werkt ik als freelance visagiste en houd ik van reizen, koken en ben ik gek op alles wat met Disney te maken heeft.Vanaf 2018 ben ik bezig met een 2 jarige opleiding tot katten gedragskunde van Tinley. Dat houdt in dat ik katten met gedragsproblemen, trauma’s en andere problemen betreffende gedrag misschien wel kan begeleiden bij u thuis. Het voordeel is dat ik dit prachtig kan combineren met mijn medische kennis. Als u hier intresse in heeft. Bel dan even naar de prakijk!
Sharmila Algoe

Simone Janssen, vaste paraveterinair (assistente)

Spijkenisse en Hoogvliet

Simone is van kleins af aan dol op dieren. Bij haar thuis was van alles wat te vinden: konijnen, cavia’s, katten, vogels noem maar op. Ook ging ze altijd camperen bij de boer. Hier is waarschijnlijk ook haar liefde voor geiten, schapen en koeien ontstaan.Sinds december 2017 is Simone werkzaam in onze kliniek. Vanaf juli 2018 zult u haar voornamelijk vinden in onze vestiging in Spijkenisse.

Simone vindt het leuk om nieuwe dingen te leren en wil graag veel ervaring op doen. Naast het werk als paraveterinair helpt ze tijdens de aflamperiode op een geitenboerderij. Verder vind ze het heerlijk om met haar kat Slash films te kijken of actief te zijn in het bos.
Simone is op de maandag, woensdag en vrijdag in Spijkenisse te vinden en op de dinsdag in Hoogvliet.

Simone Janssen

Tessa Visser, vaste assistente Spijkenisse en Hoogvliet

Ik ben Tessa en ik woon samen met mijn dochter en konijn in Vlaardingen.
Sommige kennen mij misschien al als stagiaire van de locatie Hoogvliet, maar nu werk ik ook een aantal dagen in Hoogvliet en Spijkenisse.
Ik ben op dit moment nog steeds bezig met mijn opleiding. Ik volg de opleiding dierenartsassistent paraveterinair bij de LOI.

Ik vind het erg leuk om in een praktijk te werken waar veel orthopedische operaties en revalidaties worden gedaan. Ik heb zelf ook slechte knieën en vind orthopedie erg interessant. In maart 2019 ben ik nog geopereerd aan mijn rechterknie. Dit is mijn 7de knie operatie. Misschien wil ik ook nog na mijn opleiding een cursus hondengedrag gaan volgen, maar dat weet ik nog niet zeker.

Verder vind ik het leuk om te shoppen, naar concerten te gaan, wandelen in het bos met mijn dochter en om een drankje te doen in een kroeg/pub.


Tessa Visser

Jessie Heinsbroek, vaste paraveterinair (assistente)

Spijkenisse en Hoogvliet

Jessie heeft in 2016 haar paraveterinair diploma behaald. Na een halfjaar op een praktijk in Den Haag te hebben gewerkt is zij nu in Hoogvliet terecht gekomen. Ze werkt 3 dagen vast op de praktijk in Hoogvliet maar is ook invalster. Ze heeft een jaar fysiotherapie gestudeerd en vind het daarom ook erg leuk om zich bezig te houden met de revalidatie patiënten. Thuis heeft Jessie een erg energierijke hond; Marley, een Nova scotia duck tolling retriever waarmee ze erg graag traint.

Graag ziet Jessie u op de praktijk!

dierenarts

Anoeska Datema, vaste assistente Spijkenisse en Hoogvliet en honden gedragstherapeut

Zij is werkzaam als dierenartsassistente bij Sterkliniek Hoogvliet (Rt) en Spijkenisse sinds november 2018.Zij is sinds 1997 gediplomeerd kynologisch instructeur en heeft sinds die tijd heel veel opleidingen gevolgd en cursussen gedaan om bij te blijven; Gehoorzaamheid hond (Instructeurs opleiding), Omgang hond (instructeurs opleiding), met eigen honden de volgende cursussen gedaan Behendigheid, Breitensport, gehoorzaamheid van pup tot landelijk niveau, Bat training.Anoeska geeft sinds 1997 kynologische trainingen.In 2018 heeft zij met goed gevolg de opleiding welzijn voor de hond afgerond en mag zichzelf sindsdien honden gedragsspecialist noemen (ook wel gedragstherapeut genoemd).In 2017 is zij haar eigen hondenschool gestart en is zodoende al bijna 2 jaar eigenaar van de Hondenschool “Anoeska’s Heart 4 Dogs” in Zevenhuizen.Hier geeft zij gehoorzaamheidstraining met een vernieuwde visie, er wordt uitsluitend met beloning gewerkt en zo leren de honden met plezier om te luisteren. Ook geeft ze op dezelfde locatie sociale speeltuinen in verschillende groepen honden.Privé geeft zij trainingen bij gedragsproblemen.In samenwerking met de plaatselijke gemeente geeft zij workshops voor kinderen om te leren hoe met de hond om te gaan en iets van gedrag te begrijpen.Sinds 2018 heeft zij dus de kans gekregen om bij deze kliniek te mogen gaan werken, ze werkt hoofdzakelijk op de locatie Hoogvliet op de woensdag en vrijdag.Zelf is zij eigenaar van een kruising Herder Zena (voormalige asielhond) en een Boomer genaamd Happy.Anoeska is gelukkig getrouwd en heeft 2 prachtige zonen en is woonachtig in Zevenhuizen.
Anoeska Datema

Amy van der Hoek, vaste paraveterinair (assistente)

Spijkenisse en Hoogvliet en trimster in opleiding

Ik heb vorig jaar (2018) mijn diploma gehaald en ben sinds februari 2019 werkzaam in de kliniek. Jullie zullen mij op de maandag, woensdag en donderdag zien op de praktijk.Ik hoop hier nog lang te mogen werken en veel ervaring op te kunnen doen en verder uitgroeien tot een goede dierenartsassistente.Naast mijn werk loop ik op de dinsdag en de vrijdag stage in een honden trimsalon, want ik doe een hondentrimopleiding. Hier beleef ik veel plezier mee en vind het heel erg leuk om te doen.Verder heb ik als hobby dat ik aan paardrijden doe 1x per week en dat is echt mijn rustmomentje van de weekThuis heb ik mijn lieve hondje Tiamo het is een klein lief blond hondje het is een kruising maar des te leuker is het en kan ook niet meer zonder haar.Ik hoop iedereen gauw eens te ontmoeten bij ons op de praktijk.
dierenarts

 

Sharon de mos, trimster in Hoogvliet

informatie volgt
Sharon

Janine Varenkamp, trimster in Hoogvliet

Samen met Sharon werkt Janine in de trimsalon.
Ze kennen elkaar al sinds de opleiding en hadden toen al vage plannen om ooit ergens samen in een trimsalon te gaan werken.
Janine komt uit Brielle en woont daar samen met haar man, kinderen en twee teckels.
Het trimmen van teckels is daarom ook een van haar favorieten bezigheden.
Ook het in model brengen van Engelse cockerspaniëls vind zij een van de leukste dingen in de trimsalon, je kunt op dit ras alle technieken toepassen om hem zo goed mogelijk volgens het rasschema te trimmen.
Maar alle rassen zijn natuurlijk van harte welkom, loop gerust eens binnen in de trimsalon voor vakkundig advies of het maken van een afspraak.
Janine Varenkamp