If you need a more accessible version of this website, click this button on the right. Switch to Accessible Site

WARNING

You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

Close [x]

moderne media

Betaalmogelijkheden

Onze goede zorgen voor uw dier brengen natuurlijk kosten met zich mee. Niet leuk, maar onvermijdelijk. We doen er wel alles aan om deze kosten eerlijk en transparant te houden. 

Bovendien willen we niet dat u voor onaangename financiële verrassingen komt te staan. Daarom willen we helder zijn over de kosten die u maakt, de wijze waarop we die in rekening brengen en ook hoe u zich ertegen kunt verzekeren. Er zijn goede verzekeringsmaatschappijen die u kunnen helpen onverwachte kosten te dekken. Daarnaast kunt u als het nu even niet uitkomt via Fa-med een uitgestelde betaling regelen zonder extra kosten.

Na een consult, behandeling, operatie of bij het afhalen van medicijnen, diervoeding of andere dierbenodigdheden, kunt u bij ons contant en per "pin" betalen. Ook is het mogelijk om per mastrercard of Visa te betalen. Daarnaast heeft Fa-med ons aangeboden om de rekening naar u te laten opsturen als extra service aan u. Wel dient u van te voren overleg hierover te hebben met onze praktijk. 

Richtprijs

Niemand houdt van verrassingen. Daarom bespreken we graag vooraf met u wat de behandeling van uw huisdier gaat kosten. U weet dan waar u aan toe bent. Sommige behandelingen (grote operaties) zijn duur en niet voor 100 % te begroten, maar onze richtprijs zal nooit meer dan 10% afwijken. Als u een dergelijke behandeling niet in één keer kunt betalen, dan kunt u via Fa-med een regeling treffen voor een betaling in termijnen, dit bieden zij onze vaste klanten aan zonder extra kosten uitgespreid over 3 maanden.

De praktijk bepaald of u mee mag doen aan deze speciale service. U dient dan wel van te voren een geldig legitimatiebewijs en een recent afschrift van uw adres gegevens c.q. inschrijving in de gemeentelijke basis administratie te overleggen.

Mocht u een blokkade of een betalingsachterstand hebben hebben bij Infomedics, Uw nota of Fa-med dient u dit direct aan te geven voor behandeling. U dient dan de behandeling direct aansluitend af te rekenen.

Portemonnee vergeten

Natuurlijk kunt u altijd nog even terug naar huis tijdens de behandeling om uw portemonnee op te halen of iemand deze even te laten brengen. Mocht u niet terstond kunnen of willen betalen en Sterkliniek Spijkenisse is om haar moverende redenen niet bereid een factuur aan te maken, dan zal Sterkliniek Spijkenisse gebruik maken van het haar wettelijk toekomende retentierecht en de patiënt en/of de goederen onder zich houden. Ingeval van retentie van een patiënt komen de huisvestings- en verzorgingskosten conform praktijktarief volledig voor rekening van de cliënt. 

Mocht er toch iets niet duidelijk zijn over de kosten van de behandeling van uw huisdier, dan kunt u altijd contact opnemen met de behandelend dierenarts of met Peter de praktijkmanager op 010-2950530.

Wanneer uw financiën zijn ondergebracht bij de Gemeentelijke Krediet Bank (GKB), verslavingszorg of bewindvoerende instantie bent u uiteraard ook van harte welkom als klant in onze kliniek. Hier zijn wat betreft de betalingen van de factuur echter wel enkele voorwaarden aan verbonden:

    •    Indien u niet in staat bent om de kosten van uw bezoek direct per pin of contant te voldoen, maar de rekening via de GKB/bewindvoering wilt laten betalen, dan dient hiervoor voorafgaand aan uw bezoek schriftelijke toestemming (per email of post) door de betrokken instantie te worden gegeven!

    •    U bent er zelf verantwoordelijk voor dat deze toestemming voorafgaand aan uw bezoek wordt gegeven. U dient dus zelf met de betrokken instantie contact op te nemen en te regelen dat zij tijdig een schriftelijke goedkeuring aan ons geven!

    •    In deze schriftelijke bevestiging door de betrokken instantie dienen de volgende zaken te worden aangegeven:

    1    Dat er goedkeuring wordt gegeven voor het bezoek van u (met vermelding van uw naam!) ;

    2    Tot welk bedrag wij maximaal mogen gaan voor het onderzoek en de behandeling van uw dier(en). Let wel: dit dient wel een realistisch bedrag te zijn. Voor een consult en goede behandeling van een probleem dient u op minstens €75 á €100 te rekenen, tijdens nacht, avond,weekend en spoeddiensten moet het bedrag  €125 á  €150 ten minste zijn.

    3    De contact/adresgegevens van degene werkzaam bij de betrokken instantie naar wie wij de factuur op kunnen sturen.

LET OP: zonder voorafgaande schriftelijke toestemming of wanneer er geen realistisch bedrag als goedkeuring wordt gegeven, kunnen wij u helaas niet helpen.

Dierenzorgverzekering

Het afsluiten van een zorgverzekering voor uw huisdier is een manier om voor een redelijk klein bedrag er zeker van te zijn dat  uw huisdier altijd de beste zorg krijgt. Informatie over zorgverzekeringen voor uw huisdier zijn verkrijgbaar op onze praktijk. Sommige verzekeringen hebben zelfs de mogelijkheid dat u niets direct hoeft voor te schieten maar alleen uw eigen bijdrage achteraf dient te betalen aan de verzekeringsmaatschappij.

Hieronder vind u een aantal verzekeringsmaatschappijen.